Szerzők

Utolsó kommentek

Címkék

Ady Endre (1) Ágai Ágnes (1) Albert Camus (1) Ancsel Éva (1) Angela Murinai (1) Áprily Lajos (4) Arany-Tóth Katalin (1) Babits Mihály (1) Békés Pál (1) Benedict Wells (1) Berkesi András (1) Berta Ádám (1) Cholnok Viktor (1) Clarice Lispector (1) Clive Staples Lewis (1) Csernus Imre (1) Csorba Győző (1) Danielle Steel (1) Dan Millman (1) döntés (1) Dutka Ákos (1) Edward Gibbon (1) Emily Dicinson (1) Erin Morgenstern (1) Fecske Csaba (1) Fernando Pessoa (1) Gárdos Péter (1) gondolatok (1) Hamvas Béla (2) Harriet Beecher Stowe (1) Helene Uri (1) Hermann Hesse (2) Ibusze Maszudzsi (1) idézetek (15) időszerű (2) Iselin C. Hermann (2) Jean-Pierre Montcassen (1) Jeanette Winterson (1) Jodi Picoult (1) John Ajvide Lindqvist (1) Jókai Anna (1) Jón Kalman Stefánsson (3) József Attila (2) Juhász Gyula (1) Just Béla (1) Kálnay Adél (1) Karácsony Benő (2) Kari Hotakainen (1) könyv (3) Kosztolányi Dezső (1) Márai Sándor (9) Móricz Eszter (1) Müller Péter (1) Muriel Barbery (1) Neil Gaiman (1) Nichita Stanescu (1) Nick Vujicic (1) On Sai (1) Ossian (1) Ottlik Géza (1) Parti Nagy Lajos (1) Paulo Coleho (1) Percy Bysshe Shelley (1) Petőcz András (1) Pilinszky János (2) Popper Péter (4) Radnóti Miklós (1) Reményik Sándor (1) Richard Paul Evans (1) Sánta Ferenc (1) Sara Raasch (2) Sárhelyi Erika (3) Sarkady Sándor (1) Sólyom Anna (1) Szabó.T.Anna (1) Szabó Magda (2) Szepes Mária (1) Tóth Krisztina (1) Truman Capote (1) Váci Mihály (1) Várnai Zseni (1) vers (2) video (2) Wass Albert (2) Weöres Sándor (1) Witi Ihimaera (1) Zelk Zoltán (1) zene (1) Címkefelhő

2011.03.01. 17:04 Amerika24

.

Ölelte éjszaka. Szenvedélyesen. Ő pedig odaadó volt. Odaadó és játékos. Merészen játékos. Nem tudták abbahagyni. Semmi sem volt elég a másikból.

Reggel hiába kereste maga mellett az ágyban. Időbe telt, mire kitisztult a feje. Egyedül volt - elváltférfi-sors -, ugyanúgy, ahogy este, közel az éjfélhez, lefeküdt. Hát persze. Álmodta az egészet. Az első csóktól az utolsóig. Azt is, mikor Olga azt a néhány gombot leküzdötte, hogy karját az inge alatt körbefonhassa a meztelen derekán. És most hiába keresi a szemével a harisnyanadrágot is a fotel karfáján. Pedig rövid röppálya után ott landolt, emlékszik határozottan. A gyapjúszőnyegen nyoma sincs már a fekete fehérneműknek. Egyedül az ágya. Az olyan, mint a csatatér. Hát nem történt meg? Hiszen egész éjszaka....Vagy ez sem igaz? Hogy egész éjszaka? Ez sem úgy volt? Csupán néhány perc, ennyi lehetett? Az asszony illatát viszont határozottan érezte. És a fáradtságot is a tagjaiban. Megbolondultam, gondolta, komplett hülye vagyok.

Alig másfél órával később aztán szembejött vele Olga. A munkahelyén, a folyósón. Mosolygott, így szokta. Továbbment, a harmadik ajtóig. Ott maradt viszont, ott időzött még az illata. Parfüm és Olga. Olga és parfüm. Így együtt. Mint éjszaka. Őrület, mennyire az.

Egyáltalán nem ment a munka. Az ajánlatkérő levél - máskor egy órácska - egész délelőtt nem tudott megszületni. Álmos is volt, csalódott is. Olga feltűnt kétszer. Jött, kért egy- egy szignót, távozott. Fél éve érkezett az osztályra. Próbaidő, három hónap. Jól teljesített, pontos volt, megbízható, önálló is a megkívánt és megengedett határig. Véglegesítették.

Korrekt viszony volt közöttük. Igazából semmi viszony, ha a férfi-nő mezőben vizsgáljuk. Semmi összenézés, semmi felszikrázás, ahogy oly gyakran előfordul. Félreérthető mozdulat, félreérthetetlen mondat. Semmi. Olga csinos, a legcsinosabb fajtából, de kacérság nyomokban sincs benne, vagy ha van, leplezi. Titkolja. Igazából nem is érti, miért pont ez a tartózkodó asszony az, akit ölelt álmában. Micsoda rejtőzködő, önmaga előtt is eltitkolt vonzalom, vágy munkál benne. Valahára végzett a levéllel, hagyja most pihenni, gondolta, egy kávé után ellenőrzi majd, kínos lenne az angol üzleti partner előtt, ha hibás volna nyelvtanilag.

A büfében - nagy rendező az élet - épp Olga mögé zárkózott föl a kávéfőző gép előtti sorban. A háta is mosolygott az asszonynak. Fizettek, semmi okot nem láttak arra, hogy külön asztalt keressenek. A kávé forró volt, kortyolgatták. Miután sorra vették a klímaváltozás legutóbbi, aggasztó fejleményeit - maga sem tudja miért -, hirtelen megkérdezte:

- Hogy aludt? Álmodott valamit, Olga?

Az asszony keze megállt a pohárral, a szája felé, félúton. És elpirult, homlokától a blúza kivágásáig. Menthetetlenül, fékezhetetlenül. Árulkodóan. Leleplezően.

- Pardon. Ne haragudjon, Olga.

- Ó, nem - szólalt meg végre az asszony. Semmi baj. Zaklatott álmom volt...mindenféle gombokkal hadakoztam...

Kereste a férfi szemét.

- De végül is megérte. Ismered, hogy van ez - váltott hirtelen tegezésre.

A másik csak bólintott. Hát hogyne.

Hogyne ismerné.

És mindketten tudták, hogy a másik tudja.

/Münz András - Kaland/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagok2.blog.hu/api/trackback/id/tr296161876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása